
Osoby będące na diecie dobrze wiedzą, że produkty z białej mąki nie są dla nich polecane. Są zdecydowanie ciężkostrawne, a także kaloryczne, jednocześnie mają mało wartości odżywczych. Warto więc wybrać propozycję marki Microstructure, jaką jest mąka owsiana, która jest o wiele bardziej wartościowa od zwykłej. Można ją wykorzystywać do wszelkich celów, a więc w pełni zastąpić nią mąkę pszenną. A dlaczego warto po nią sięgnąć? Mąka owsiana jest bogata w błonnik, który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, zawiera dużo aminokwasów oraz jest o wiele mniej kaloryczna i lżej strawna niż mąka pszenna.
Przeczytaj również:

X-ray protect - ochrona przy prześwietleniach
Nowoczesne urządzenia używane w medycynie pozwalają na niesienie pomocy pacjentom i wykrywanie różnego rodzaju schorzeń. Jedną z niezwykle często stosow...

Konsultacje z psychologiem w Płocku
Początkową formą kontaktów z poradnią psychologiczną, są zawsze indywidualne konsultacje z doświadczonym specjalistą w tej dziedzinie. Na wstępnych ko...

Różnica między antybiotykiem naturalnym a sztucznym
Niektóre substancje i związki chemiczne, które są składnikiem warzyw oraz przypraw, pełnią równocześnie rolę naturalnego antybiotyku. Czym jest natura...

Usuwanie wilgoci z pomieszczeń mieszkalnych
Zazwyczaj nadmierna wilgoć w pomieszczeniach przeznaczonych pod zamieszkanie jest wynikiem niesprawnej instalacji wentylacyjnej. Sposobem na rozwiązanie probl...

Permetryna, jak używać?
Permentryna to preparat biobójczy do zwalczania owadów i pajęczaków, takich jak: chły, kleszcze, karaluchy, mrówki, osy, szerszenie, pająki, muchy itp. M...